Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
wiersz napisany trzyma dłużej niż systemowy kupon lotto
#1
nie rozdziobią nas brojlery i drony nie rozchamuli w  papce słownej
żadna swołocz
nie zabroni biedniejszemu o niezawarty zakład chlapnąć
i odlecieć z bocianiego gniazda
nawet jeżeli słowny piercing obluzowaną ósemką
nie odbarczy żadnego z objawów naciekającej przepukliny

lubię zaryć się w sobie z zębem jak zając w przebitej wardze po próbie latania
niczym meteor
w Ogródkach Działkowych Malina ostatnich posiadaczy ziemskich
którzy mogli uwolnić orkę jeszcze na wyciągnięcie rąk z kieszeni
Odpowiedz
#2
Całkiem dobry pod względem metaforycznym, ale w czytaniu na głos trudny. Gdyby tak pokombinwać z rytmem... A tak sobie wydziwiam. Mam dziś urodziny, dlatego marudzę. Człowiek się starzeje i nie ma w tym nic fajnego...
Tytuł przykuwa uwagę... Ten kupon lotto to na chybił-trafił, na bank Smile
[Obrazek: oscar.jpg]
Odpowiedz
#3
Jak moja mama. Najlepszego Julka.

Nie silę się na estetykę, przemiatam starocie.

Jedna podpowiedź jeszcze chodzę, ale od wielu lat już bez rąk w kieszeniach.

Tyż mnie naszło.
Odpowiedz
#4
Ech, życie. Dziękuję Heart
[Obrazek: oscar.jpg]
Odpowiedz
#5
Grain, treściowo mi się podobie, ale wersyfikacja do dudy. Tak sobie myślę, że jakbyś walnął tu dla eksperymentu mega długie wersy (scalające poszczególne myśli), to czytałoby się lepiej, a utwór by na oryginalności zyskał.
Odpowiedz
#6
Oki już się biere.

Dzieki.

Zapamiętam, bo warto.
Odpowiedz
#7
Ależ Franku, przecież już Ci mówiłam o kulawej rytmice... Oczywiście, że warto popracować.
Skoro natchnienia na nowe brak, można wykorzystać bezwenny czas na doszlifowanie dotychczasowych...
[Obrazek: oscar.jpg]
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości