Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wiersze starszej pani - 7, 8, 9
#1
Photo 
7.
Czy ujrzę kiedyś gwiazdkę ukochaną?
Czy ziszcza się moje marzenia
Czy tylko echa po nich zostaną
I cisną duszę w koronę cierpienia?
 
8.
Cierpisz, ach, prawda!
To cierp w skrytości
Bo ludzie okrutni, nieczuli –
I ty byś od nich żądała litości
Bo mówią może i miłości?
 
9.
Źle mi w tym ludzi tłumie!
Płaczę a oni szydzą
Mówię, nikt nie rozumie
Widzę a oni nie widzą!

"o Autorce"
Odpowiedz
#2
'Mówię, nikt nie rozumie
Widzę a oni nie widzą!'


Piękna fraza - wzruszyłam się
- żeby sędzia nie zaznał radości w sądzeniu -



Odpowiedz
#3
Patrzeć a widzieć, słyszeć a słuchać to rózne pojęcia.
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości