Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
wierszyk satyryczny
#1
„Każdy śpiewać może…”

Rzadko gdy ktoś umrze
Śpiewać jeszcze może

Nawet gdy ten ktoś
Był w czarnym
A później białym kolorze

Jakim cudem człek z trumienki
Jest w stanie martwym, śpiewać piosenki?

Nie wspomnę już o reklamie
Facet z cmentarza na dużym ekranie?

Fakt, to mu przyznać musze
Był już raz na cmentarzu
Gdy miał jeszcze czarną dusze

Wiesz już o kim pisze?
Na pewno, toż to gwiazda!
Ale tym razem
Rozpada się w drzazgach
https://horyzontrpg.com
System fabularny space-apo. Indi.
Odpowiedz
#2
ciekawe o kim to jest? Nadaje się do kabaretu szkolnego.
Czasami jesteśmy panami świata, częściej jego cieniem.
Odpowiedz
#3
Dziwaczne, rzekłbym...
O czym?
Czemu takie w tej formie podane?
Nie uśmiałem się - to zły znak...
Ale jutro też jest dzień.

PozdroSmile
Odpowiedz
#4
Wygląda to trochę jak taka dziecięca zagadka, odgadłem od razu, tym bardziej, że jestem fanem tego kogoś Tongue
Nie zwala swoim humorem z nóg, życzę powodzenia następnym razem Smile
- Nie spodziewałem się Hiszpańskiej Inkwizycji...
- Nikt nie spodziewa się Hiszpańskiej Inkwizycji!
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości