Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zniesmaczony artysta-poeta
#1
Wszędobylski wieszcz z Torunia
Niósł w koszyczku wieczne pióra
Od dziejów zarania
Nie znosił pisania
Naraz grafoman co bazgra jak kura.

Pióra w nagrodę: “Przywary Miesiąca”
Wygrał za sztukę “Hieronim ze Stolca”
O życia znoju
Po kostki w gnoju
Rozpisał poemat ku czci boga Słońca.

Dotarłszy do domu swojego pomału
Chwycił za wino, bo taki miał nałóg
Nabazgrał coś ciurkiem
Zagryzł ogórkiem
W piórach naboje pełne miał kału.
Odpowiedz
#2
bombaBig Grin szczerze mnie rozbawiłeś i wlał sie we mnie czysty podziw dla ciebieBig Grin majstersztykBig Grin
Odpowiedz
#3
Hahaha Big Grin
Niezłe, śmieszne Tongue
Nic dodać, nic ująć.
The Earth without art is just eh.
Odpowiedz
#4
Dzięki za opinie Smile śmiech to zdrowie, limeryczna historyjka, pozdrawiam!
Odpowiedz
#5
Rzeczywiście limerykowo Smile)
Nie umiem pisać konstruktywnych komentarzy.
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości