Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
X Międzynarodowy Konkurs Poetycki „Castello Di Duino”
#1
[Obrazek: konkurs-castello-di-duino.png]

Termin
Termin nadsyłania wierszy i utworów dramatycznych upływa 8 grudnia 2013 r.

Szkolne inicjatywy poetyckie można zgłaszać do 7 stycznia 2014 r.


Opis
konkurs-castello-di-duino

Organizatorem konkursu jest stowarzyszenie Poesia e Solidarietà.

Konkurs jest adresowany do osób poniżej 30 roku życia.

I / YOU to temat tegorocznej edycji konkursu. Jego interpretacja może być dowolna.

Prace można zgłaszać w trzech kategoriach:
Poezja – uczestnik przesyła jeden, wcześniej niepublikowany i nienagradzany wiersz (maksymalnie 50 wersów). Wiersz należy przesłać wraz z tłumaczeniem na język angielski, hiszpański, francuski lub włoski.
Teatr: monolog lub dialog między 2 osobami – jeden niepublikowany i nienagradzany utwór dramatyczny (maksymalnie 5 stron, 10000 znaków). Wymagane jest dobre tłumaczenie na język włoski.
Projekty szkolne – projekty poetyckie prezentowane jako kolektywne prace danej szkoły (uczniów i nauczycieli).

Nagrody
Laureaci konkursu otrzymają nagrody pieniężne, puchary i tabliczki.
Najlepsze wiersze zostaną wydane w tłumaczeniach na włoski i angielski wraz z płytą CD z wierszami w oryginałach.
W kategorii „Poezja” zostanie przyznany medal prezydenta Republiki Włoskiej za wiersz o wyjątkowych walorach społecznych i humanitarnych.

Zgłaszanie prac
Prace można przesyłać pocztą elektroniczną lub listownie (szczegóły w regulaminie konkursu).

Opłaty
Uczestnictwo w konkursie jest bezpłatne.

http://www.aktualnekonkursy.pl/konkursy-...tycki.html
http://home.castellodiduinopoesia.org/ba...o-polacco/
Marks BorderPrincess napisał(a):Kto tam był sędzią, bo czegoś nie czaje. Skoro Laik zaledwie kopnął w udo, a Andrzej trafił z pięści w twarz, to czemu Laik wygrał turniej?

Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości