Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wiersz dla pani Mary Wagner
#1
Wybudowałem pani pomnik w swoich myślach,
i choć znajduje się pani w odległych miejscach,
gdy widzę każde niewinne dziecko
czuję pani obecność.

Pani oczy są w kolorze czystości,
pani uśmiech to najbliższe słońce ziemi,
pani usta grają muzykę prawdy,
która dodaje mi siły.

Zamknęli w kratach matczyną miłość,
lecz przecież w ciemnym lesie jeden płomyk
powoduje pożar. I choć nie jestem wyznawcą krzyża,
za panią mógłbym ponieść dwa.

Patronka najważniejsza
bo dawania życia,
święta Mary Wagner.
Widzę owoc pani misji,
że oto przynajmniej,
a to nie malutko,
nawet jeśli się nie wierzy w boga,
to wierzy się w ludzkość.

Dziękuję.
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości