Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wesołe wierszyki
#1
Cień

Krok w krok, dzień w dzień
Chodzi za mną własny cień
Od południa aż do rana
Wciąż spotykam tego pana
Pytam, czy by choć pogadał?
Lecz on nic nie odpowiada
Jest na ścianach, jest na murach
Czy on żyje? Ach, to bzdura!
Zamiast takie głupstwa bredzić
Będę go od dzisiaj śledził!
Miejmy nadzieję, że baba do lekarza będzie przychodzić, póki żyjemy.
Odpowiedz
#2
Można się uśmiechnąć Big Grin Taka prawie typowa, dziecięca wyliczanka.
Cytat:Pytam, czy by choć pogadał?
Lecz on nic nie odpowiada
Przyczepić mogę się jedynie do tych dwóch wersów, które wybijają mnie z rytmu.
Zmieniłabym nieco szyk wyrazów.
The Earth without art is just eh.
Odpowiedz
#3
Lantus był naprawdę dobry. Nawet nie pytam, gdzie się podział Sad
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości