Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poetka i blogezja
#1
Przez wiele wieków poezja pełniła rolę telewizji – aż wynaleziono telewizję. R.A. Ziemkiewicz, w rocznicę śmierci Marii Pawlikowskiej- Jasnorzewskiej.


Kochać wolno każdemu, nawet z pobocza.
Gdzie krew zastyga, jeszcze się łuszczy
w przypadkowych oczach.
Póki napisu na nagrobku.

Od dawna nie pracuję nad nakazem miłości,
i może do końca mijam się z prawdą.
Prawie kolizyjnie,
jak to w wieczności, proszę Pani.
Odpowiedz
#2
Dokładnie jak to we wszechświecie, albo tym jego wycinku, który... hmm, znamy...
Odpowiedz
#3
A gdyby kułna miała kamienicę w Warszawie, w sąsiedztwie Mirandy Cale - pisała by do dzisiaj, zwerbowaną przez nią, jako user na Via Appia.
Odpowiedz
#4
Ciekawy wiersz. Czy blogezja pochodzi od połączenia blogu i poezji?
- żeby sędzia nie zaznał radości w sądzeniu -



Odpowiedz
#5
Tak, tylko nie wiem czy to dobrze, czy nie ma lepszych opcji.
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości