Liczba postów: 766
Liczba wątków: 31
Hej.
Ostatnio zabrałam się za książkę pana Koontz`a, kierując się jego popularnością i kilkoma dobrymi opiniami. Po 2 (słownie dwóch) stronach odłożyłam i już nie wróciłam. Ciekawi mnie jak Wy go oceniacie, jeśli ktoś z forumowiczów czytał choćby jedną pozycję.
Liczba postów: 2 297
Liczba wątków: 119
Przeczytałem jego dosłownie 2 powieści tak od deski do deski (tylko dlatego, że nie było nic innego pod ręką). Strasznie słaby styl, zachowania bohaterów jak i przebieg akcji wyjęte niewiadomo skąd. Ogólnie odradzam.
Liczba postów: 766
Liczba wątków: 31
(02-06-2017, 21:34)Hanzo napisał(a): Przeczytałem jego dosłownie 2 powieści tak od deski do deski (tylko dlatego, że nie było nic innego pod ręką). Strasznie słaby styl, zachowania bohaterów jak i przebieg akcji wyjęte niewiadomo skąd. Ogólnie odradzam.
Dzięki Hanzo
A już myślałam, że to ze mną jest coś nie tak. Mnie od pierwszych stron przeraziły metafory na poziomie... moim, kiedy zaczynałam cokolwiek pisać :
No i styl ogólnie.
Liczba postów: 634
Liczba wątków: 23
Hej.
Ja przeczytałem "Prędkość", kupiłem ją w Biedronce za dychę. Nie odrzuciła mnie jakoś szczególnie, jednak kiedyś gdzieś w internetach przeczytałem o autorze, że jest najpoważniejszym rywalem S. Kinga w kategorii twórcy horrorów. No cóż, moim zdaniem nie jest. Ave.
Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubańczykom! Just call me F.
Liczba postów: 1 324
Liczba wątków: 98
Kiedyś próbowałam przeczytać coś jego autorstwa, już nawet nie pamiętam tytułu. Odrzuciło mnie na tyle, że nigdy więcej nawet nie przyszło mi na myśl, aby sięgnąć po to ponownie.
The Earth without art is just eh.
Liczba postów: 27
Liczba wątków: 0
31-07-2024, 12:42
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-08-2024, 11:20 przez PannaPoranna.)
Dean Koontz jest znany ze swoich thrillerów i horrorów, które mają szerokie grono fanów, choć jego styl pisania nie każdemu przypada do gustu. Jego książki często łączą elementy nadprzyrodzone z głęboką psychologiczną analizą postaci. Jeśli szukasz czegoś konkretnego od Koontza, warto spróbować jednego z jego najbardziej uznanych tytułów, jak "Odd Thomas" lub "Watchers", które mogą lepiej oddać jego twórczość.