Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Głowne podwórko (wierszopiosenka)
#1
mieszkam w tym bloku technicznym
jak człowiek trzeciego świata

niczym człowiek trzeciego świata jestem
w twojej głowie człowiekiem trzeciego świata

konflikt tragiczny
antonim raju
kierownik i pedał to kierowinica
dochody i odchody
na twoim stole
na twoim stole
stole-c

czekam na ołów
ciężki jak ołów
czekam jak mucha swojego pastucha
czekam
na stole
na stole
stole-c

wypala się trawa od głosu nauczycielki
z kartki zaczynają wychodzić fantasmagorie
przyjmując postać żony samochodu i domu

na krześle depresja
na podwórku dym

na krześle depresja
na podwórku dym

na krześle depresja
na podwórku depresja
dym

obchody
Miejmy nadzieję, że baba do lekarza będzie przychodzić, póki żyjemy.
Odpowiedz
#2
1/5, nie rozumiem i nie próbuję zrozumieć - słabo, słabo, słabo.
Bez komentarza, chyba sam widzisz że to nie to...
"By człowiek był człowieka bratem, trzeba go wpierw przećwiczyć batem"
Odpowiedz
#3
(29-04-2013, 21:49)Achelon napisał(a): 1/5, nie rozumiem i nie próbuję zrozumieć - słabo, słabo, słabo.
Bez komentarza, chyba sam widzisz że to nie to...

Mnie się podoba, szczerze. Może rzeczywiście to jest zbyt zakręcone, ale nie wierzę, iż tylko ja zrozumiałem przesłanie.
System of a down jest bardzo dobrym zespołem.
Miejmy nadzieję, że baba do lekarza będzie przychodzić, póki żyjemy.
Odpowiedz
#4
I to może być dobre, ale jako piosenka - na przykład taka Systemu właśnie. To miałoby klimat Smile
"By człowiek był człowieka bratem, trzeba go wpierw przećwiczyć batem"
Odpowiedz
#5
Cytat:mieszkam w tym bloku technicznym
jak człowiek trzeciego świata
Powinieneś napisać coś na kształt słownika/encyklopedii, gdzie zebrałbyś wszystkie swoje porównania i stworzone słowa. To byłoby na prawdę fajne. Piszę jako fan takich eksperymentów.Smile Przemyśl to.Tongue

Pozdrawiam!
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości