Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
pamiętajmy o poetach
#1
tak więc wznieśli ci
pomnik trwalszy
niż ze spiżu

dobra robota
serio

i nie przejmuj się
że zapominają o tobie
szkolne wycieczki

i nie przejmuj się
że obce ci względy
nawet japońskich turystów

zawsze możesz liczyć
na oddanie honorów
przez miejskie gołębie
Zaglądam tu tylko z przyzwyczajenia.

Ani myślę wracać na stałe.
Odpowiedz
#2
ale kanał.
ot wiersz. palec w uchu, minuta, dwie, napisany. można, jasne, że można, ale po co? i po co wystawiać na ocene? ile to jest warte, tak szczerze? myśle, że dobrze wiesz.
warte palca w uchu, minute czy dwie.
wiem, że stać waćpana na więcej. ba, każdego stać.
Odpowiedz
#3
Heh, lekki, prosty, śmieszny. Ale na pewno nie bardzo dobry. Ot, taki sobie.
Ani mnie to ziębi, ani grzeje.
"By człowiek był człowieka bratem, trzeba go wpierw przećwiczyć batem"
Odpowiedz
#4
japońskich bym zmienił na niemieckich np z aparatami.
a finał rozbawił. Przewrotnie ;-)
Oj by Cię moja polonistka wyświechtała za to rozpoczęcie od 'tak więc'.
i te 'i nie przejmuj się' też można byłoby ukrócić o te 'i'. Nic to nie wnosi, imho.
'dobra robota
serio' - nie pasuje.
Bywało lepiej, niestety
pozdrawiam
to be a struggling writer first you need to know how to struggle
Odpowiedz
#5
No nie Wojbik tym razem za prosto.
Lapsus Calami

Licho nie śpi
Insomnia też

Lapsus Calami
Odpowiedz
#6
Popieram zdanie Insomnii. Jest zbyt prosto i mało poetycko. Ciekawa myśl, ciekawe spostrzeżenie, ale brakuje tutaj prawdziwej domieszki poezji(w moim rozumieniu) Jest bardzo średnio.
[Obrazek: Piecz2.jpg]






Odpowiedz
#7
Poprawię się.

Pozdrawuam.
Zaglądam tu tylko z przyzwyczajenia.

Ani myślę wracać na stałe.
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości